Archief

Korfbal: beslissing voor ODO in laatste speelronde

Eerste klasse F

De laatste speelronde brengt voor ODO en Korbatjo de beslissing welke ploeg degradeert en welke ploeg een beslissingsduel mag spelen voor handhaving. ODO kon in de laatste thuiswedstrijd geen punt pakken tegen Albatros. De bezoekers gingen met de twee punten naar huis na een 22-19 overwinning. De nummer zes van de ranglijst DES won nipt bij Fortis waardoor het verschil tussen ODO en DES opgelopen is tot vier punten. Tot opluchting van de Maaslandse ploeg verloor hekkensluiter Korbatjo van kampioenskandidaat Top.

In de laatste speelronde gaat ODO op bezoek bij middenmotor RWA. Korbatjo speelt tegen DES. Het verschil tussen ODO en Korbatjo bedraagt één punt in het voordeel van ODO. De hekkensluiter degradeert en de nummer zeven speelt een beslissingswedstrijd.

Tweede klasse I

CKC Maassluis kan het kampioenschap definitief in de ijskast zetten. De voormalige koploper won weliswaar van ONDO in Middelburg, maar zag het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond het team twee punten in mindering brengen. Hierdoor is de achterstand op koploper Swift opgelopen tot vier punten met nog één speelronde te gaan.

De enige regioploeg die nog in aanmerkingkan komen voor een kampioenschap is Valto. De poulegenoot van CKC Maassluis staat twee punten achter op koploper Swift. De Lierse ploeg speelt de laatste wedstrijd thuis tegen Merwede en moet zelf winnen. Swift moet dan verliezen van het 's-Gravenzandse ONDO.