Archief

Joeri Dukker schoolschaakkampioen

Joeri Dukker van De Achtsprong uit De Lier is vrijdag de kampioen geworden van het 35e Naaldwijks Schoolschaakkampioenschap. In gebouw De Kandelaar in Naaldwijk was Dukker de beste van 44 jeugdschakers in de leeftijd tot en met 12 jaar, die uit het Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland kwamen. De Driemaster uit Hoek van Holland won de wisselbeker voor de beste basisschool.

In de ochtend werden voorrondes gespeeld en in de middag speelde iedereen tegen schakers van dezelfde sterkte. De beste vier leerlingen van een basisschool bepaalden welke school met de wisselbeker naar huis zou gaan. De Driemaster uit Hoek van Holland was in 2011 tweede geworden, maar pakte dus nu de overwinning met Jesse van der Ende, Sander Bruggeman, Morris van Nieuwkerk en Mirco Persoon. Zij bleven De Wegwijzer uit 's-Gravenzande voor.

In de finalegroep 1 was het bijzonder spannend. Jesse van der Ende, Nathan Roem, Joeri Dukker en Finn van Kolmeschate ontliepen elkaar niet veel. Dankzij een zege in de laatste ronde op Hoekenees Jesse (kampioen van 2011) werd de 12-jarige Lierse Joeri kampioen. Finn werd 3e achter Jesse.

De kampioenen in de finalegroepen 2 t/m 6 werden Don Zwartveld, Floor Hogendoorn, Timon Persoon, Daniel Hamel en Sjoerd de Baat.

De organisatie van het toernooi was in handen van de vereniging Schaakmat.