Archief

Winnaars Maassluise Muziekweek bekend

De winnaars van de 53e Maassluise Muziekweek zijn donderdagavond bekend gemaakt. De hoofdprijs ging naar de twaalfjarige pianist Tejas Ziegler. Hij speelde Bulgaarse muziek van componist Bela Bartok.

Marc Schippers (20) en Carianne van Wijnen (18) wonnen de prijs voor beste duo. Ze bespeelden de dwarsfluit en piano. De veertienjarige violiste Merel van der Meulen won de prijs voor het beste spel van een Nederlandse compositie. Daarvoor koos ze een stuk van Marius Flothuis. Ook werden er in elk van de zes leeftijdscategorieën drie winnaars bekend gemaakt.

Dit jaar deden er in totaal 107 kinderen en jongeren in de leeftijd tussen de 6 en 21 jaar mee aan het muziekconcours. Zaterdagavond treden alle winnaars op en ontvangen zij uit handen van Wethouder Van der Wees hun prijzen.

Andere winnaars: 6- t/m 8-jarigen: Johnny Wang; 9- en 10-jarigen: Iris van Nuland (viool); 11-jarigen: Yara Finne Hallenga (cello); 12- en 13-jarigen: Alrik Botter (hoorn); 14- en 15-jarigen: Merel van der Meulen (viool); 16- t/m 20-jarigen: Martijn van Boven.

Categorieen:
Algemeen