Archief

Vragen over nieuwe gymzaal De Boemerang

GemeenteBelang Westland is verbaasd dat basisschool De Boemerang in Naaldwijk, tegen eerdere berichten in, geen nieuwe gymzaal krijgt. Dat blijkt uit vragen die maandagavond in een raadscommissievergadering van de gemeente Westland aan de orde worden gesteld.

De fractie zegt dat er beloften zijn gedaan dat er een nieuwe gymzaal in de buurt van de school zou komen, op het terrein waar de voormalige Bernadetteschool stond. In oktober kreeg de directie echter te horen, dat sporthal De Pijl de nieuwe gymlocatie van De Boemerang wordt.

De Boemerang vindt die oplossing echter onverantwoord, omdat van school naar De Pijl lopen met kinderen met een gedragsstoornis erg moeilijk wordt. Bovendien zou De Pijl door de dunne scheidingswanden voor te grote geluidsprikkels zorgen voor de kinderen.

GemeenteBelang Westland wil nu onder meer weten, waarom het college afziet van nieuwbouw op de plek van de Bernadetteschool. Daarvoor zijn namelijk al voorbereidingen getroffen en ook was er al een bedrag van circa 700.000 euro voor gereserveerd.