Archief

Verzoek om parkeeroplossing Opstal

Kunnen er mogelijk toch wat extra parkeerplaatsen worden aangelegd in de Naaldwijkse wijk Opstal? Dat is een hartenwens van bewoners, die door de raadsfractie van LPF Westland is vertolkt in schriftelijke vragen aan het college van B en W.

De LPF zegt door Opstal-bewoners te zijn benaderd over dit probleem. De wijk is gebouwd toen de parkeernorm lager was dan nu. Feit is dat veel gezinnen tegenwoordig twee of zelfs meer auto's bezitten en er ook een substantieel aantal mensen de bedrijfsbus mee naar huis neemt.

Dat levert enorme parkeerproblemen op, doordat auto's en bedrijfswagens met regelmaat geparkeerd worden op plaatsen waar dat eigenlijk niet is toegestaan. Dat is niet alleen erg vervelend als er door vrachtwagens goederen afgeleverd moeten worden, maar het betekent ook dat bepaalde adressen hierdoor voor hulpdiensten niet of uitermate moeilijk te bereiken zijn.

Het uitdelen van bekeuringen voor fout geparkeerde auto's ziet de LPF niet als permanente oplossing. Volgens fractieleden die de wijk hebben bezocht, zou er enige ruimte gevonden kunnen worden bij de ingang van de wijk aan de Magnolia. Daar liggen "tamelijk dood uitziende prikkelbosjes" waarin zich nogal wat zwerfafval bevindt. Wellicht zijn ook andere plekken voor het aanleggen van extra parkeerruimte, vraagt de LPF, die hoopt dat het college een en ander vóór het zomerreces dit jaar kan laten uitzoeken.