Archief

Plannen Solleveld & Kapittelduinen ter inzage

De provincie Zuid-Holland legt vanaf 5 maart tot en met 13 april de plannen voor de natuurgebieden Solleveld & Kapittelduinen ter inzage. Om de duinen tussen Hoek van Holland en Den Haag zo goed mogelijk in stand te houden, is een beheerplan opgesteld.

Samen met betrokken gemeenten, ministeries, het Hoogheemraadschap van Delfland en diverse maatschappelijke partijen is een beheerplan opgesteld. Daarin staan maatregelen om het duinlandschap te verscherpen en welke activiteiten er in en rond het gebied mogen plaatsvinden.

In het gebied komen verschillende soorten duinlandschap voor, zoals helmduinen, duingraslanden, duindoornstruwelen en vochtige duinvalleien. In 2011 is het door het Rijk aangewezen als Natura-2000 gebied.

In de genoemde periode ligt het plan ter inzage in onder meer de (deel)gemeentehuizen van Hoek van Holland en Westland. Ook is het ontwerp-beheerplan te raadplegen op www.zuid-holland.nl/terinzage. Tot 13 april kunnen er reacties worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland.