Archief

Passen en meten voor Arcade Halve Marathon

De organisatie van de Arcade Halve Marathon, die op 24 maart wordt gehouden in en om Naaldwijk, heeft de te lopen afstanden nog eens exact vastgesteld. Afgelopen weekeinde ging een team van inspecteurs op pad om het parcours voor beide afstanden te meten. Na vier metingen bleek echter dat het parcours voor de 10 kilometer 52,40 meter te kort was. "We hebben de startlijn toen terug moeten leggen om alsnog de juiste afstand te krijgen", laat coördinator Peter Lansbergen weten.

Voor de juiste afstand van de halve marathon heeft de organisatie een lus aan het parcours toegevoegd. Lansbergen: "Met deze lus kunnen we de exacte afstand maken. Dat kan door de lus te vergroten of te verkleinen." Aan deze halve marathon, die door een groot deel van het Westland loopt, zal worden deelgenomen door de regionale favorieten Lindsay en Thomas Poesiat.

Carla Ophorst, die een aantal weken geleden werd gekozen tot Westlandse Sportvrouw van het Jaar 2011, heeft laten weten niet deel te nemen aan het evenement als atleet. "Ik doe de volgende dag namelijk mee aan het NK halve marathon in Venlo. Erg jammer dat ik daardoor niet mee kan doen in Naaldwijk, maar soms moet je keuzes maken," reageert Ophorst. Zij zal wel aanwezig zijn als coach van haar eigen Ophorst-runners.