Archief

Rotterdam wil oplossing Bertus Bliekhuis

Wethouder Karakus van Rotterdam gaat in gesprek met de stichting Humanitas aan Zee en woningbouwvereniging Hoek van Holland over de toekomst van het verzorgingscentrum Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland. De twee partijen zijn al bijna tien jaar bezig met de gewenste nieuwbouw, maar zijn in een impasse geraakt.

De woningbouwvereniging vroeg in de beginfase aan Humanitas aan Zee om een nieuwbouwplan te ontwikkelen voor het Bertus Bliekhuis. Humanitas is daar in die tien jaar mee bezig geweest en heeft de daarbij behorende investeringen gedaan.

Na de financiële crisis zijn de plannen gewijzigd, maar dit is voor de woningbouwvereniging niet genoeg. De plannen omvatten namelijk het bouwen van een toren die in één keer gebouwd zou moeten worden. De woningbouwvereniging wil echter dat de plannen gefaseerd uitgevoerd worden, omdat dan ook de kosten gefaseerd gemaakt kunnen worden.

Volgens Hans Koster van Humanitas aan Zee is er echter altijd sprake geweest van het in één keer bouwen van een toren. Anders zou veel van de geïnvesteerde tijd en kosten teniet worden gedaan.

Op 19 maart gaan de partijen bij wethouder Karakus aan tafel.