Archief

'Vang lijn 27 op met buurtbus'

Peter Dubbeling van Stadsgewest Haaglanden stelt dat, mocht buslijn 27 inderdaad komen te vervallen, er mogelijk een oplossing ligt in het opzetten van een buurtbus. Dat zei hij dinsdag op WOS Radio.

Lijn 27 rijdt nu nog tussen Wateringen en ziekenhuis Leyenburg. Volgens het stadsgewest is de lijn niet rendabel. Van maandag tot en met vrijdag reizen er gemiddeld vier personen per rit mee. Dubbing gaf aan, dat Haaglanden door bezuinigingen genoodzaakt is lijnen te schrappen.

Om burgers tegemoet te komen, zou de gemeente de taak op zich kunnen nemen een buurtbus in te zetten. Volgens Dubbeling zijn er landelijk tal van voorbeelden waarbij zo'n bus, met hulp van vrijwilligers, succesvol wordt ingezet.

In maart spreekt een werkgroep van de gemeente Westland over het dienstregelingvoorstel. Deze kan dan zienswijzen indienen bij het Stadsgewest Haaglanden. Ook wordt op dit moment al gezocht naar alternatieven voor lijn 34. Deze reed van Den Haag via Poeldijk, Honselersdijk, Naaldwijk en Monster naar Ter Heijde, maar is sinds december jl. beperkt tot een spitslijn tussen Monster en Naaldwijk.

In juni of juli valt het definitieve besluit over de dienstregeling van 2013.