Archief

'Oranjetunnel kan binnen budget aangelegd worden'

De Oranjetunnel kan wel degelijk binnen het budget van minister Schultz van Verkeer worden aangelegd. Dat stelt Natuurmonumenten op basis van een nieuw onderzoek naar de kosten van de Nieuwe Westelijke Oeververbinding.

De natuurorganisatie liet ingenieursbureau InfraNederland het onderzoek uitvoeren. De onderzoekers stellen dat door Rijkswaterstaat is uitgegaan van een maximum aan bijkomende kosten. Het bureau gaat er op basis van ervaring echter van uit dat die kosten lager zijn. Daardoor kost de Blankenburgtunnel niet 1,2 miljard, maar 838 miljoen euro. En de Oranjetunnel komt niet op 1,8 miljard, maar op 1,3 miljard uit. Er daarmee past die tunnel binnen het budget van de minister.

In maart gaat minister Schultz opnieuw in debat met de Tweede Kamer over de Nieuwe Westelijke Oeververbinding. Natuurmonumenten hoopt dan ook met het onderzoek leden van de Tweede Kamer te laten zien dat er nog veel vragen zijn en dat op basis van wat nu bekend is, geen verstandige beslissing tussen de Blankenburgtunnel en de Oranjetunnel kan worden genomen.

Categorieen:
Algemeen