Archief

Haatmails houden Van Buuren weg

Maarten van Buuren, schrijver van het omstreden oorlogsboek 'De Afrekening', komt dinsdagavond niet naar Naaldwijk voor de extra lezing die het Genootschap Oud-Westland over dat boek heeft georganiseerd. Van Buuren blijft weg, omdat hij haatmails heeft ontvangen. Het Genootschap betreurt ten zeerste dat op deze manier vanuit het Westland is gereageerd.

Van Buuren, die is opgegroeid in Maassluis, betoogt in zijn boek dat er in en na de Tweede Wereldoorlog door diverse verzetsgroepen herhaaldelijk oorlogsmisdaden zijn gepleegd. In het boek staan schokkende onthullingen over de knokploeg onder leiding van de Westlandse tuinder Piet Doelman.

Na de afzegging van Van Buuren is het programma aangepast. Het eerste deel zal nu bestaan uit lezingen door respectievelijk David Barnouw (Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie), Philip van den Berg (die onderzoek doet naar de rol van de NSB in het Westland) en Eric Slot (die zich verdiepte in het dossier Piet Doelman). Na de pauze wordt met de aanwezigen gediscussieerd over 'De Afrekening'.

De lezingavond begint om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Naaldwijk. De avond is ook toegankelijk voor niet-leden. Van hen wordt een bijdrage van 4 euro gevraagd.