Handbal: Westlandia blijft koploper

Quintus is de reguliere competitie geƫindigd als vijfde. De Heulse ploeg moest in een rechtstreeks duel van Eurotech/BEVO winnen om van een zesde naar een vijfde plaats te stijgen en deed dat met een 27-22 zege. BEVO nam in het eerste gedeelte van de eerste helft de leiding met 8-4, maar langzaam kwam Quintus naderbij en dat resulteerde in een 12-12 ruststand. Na de pauze nam de Heulse ploeg het heft in handen en na ruim 10 minuten spelen was de stand 18-13 in het voordeel van Quintus. Deze voorsprong werd niet meer uithanden gegeven en uiteindelijk werd met 27-22 gewonnen. Quintus start komend weekende de play-offs met een thuiswedstrijd tegen Palsgroep/E&O, waarvan in de reguliere competitie twee keer verloren werd.

DIOS leed een nederlaag tegen degradatiekandidaat Wagon care/Ventura. In Schiedam kon de ploeg van trainer/coach Richard Rijkens de veertiende seizoensoverwinning behalen, echter de thuisploeg knokte zich naar een welverdiende 32-26 overwinning. DIOS blijft vijfde op de ranglijst. Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen regiogenoot Hercules, dat in deze wedstrijd bij winst promoveert naar de eredivisie.

De reserves van Quintus verloren voor de dertiende keer dit seizoen. De reserves van Fiqas/Aalsmeer waren in sporthal De Bloemhof te sterk met 25-23. Ondanks de nederlaag is QUintus veilig en is het koemnd seizoen were verzekerd van spelen in de eerste divisie.

Regioklasse C

Westlandia verloor voor de zesde keer dit seizoen een uitwedstrijd, maar kon met opgeheven hoofd terugzien op een goede wedstrijd. Koploper SOS Kwiek Sport won met een klein verschil: 28-27. Westlandia is veilig en speelt komend seizoen weer regioklasse.

Quintus is de nacompetitie gestart met een nederlaag tegen MuZiWaAi/Dalfsen: 22-23. In de Van der Voorthal kwam de regerend landskampioen in de laatste minuten met de schrik vrij. De thuisploeg startte zeer slecht door veel afspeelfouten, niet goed afsluiten van aanvallen en een te open verdediging. Doordat Dalfsen wel nauwkeurig was in de afronding en weinig technische fouten maakte stond na een kwartier spelen een marge van vijf treffers in het voordeel van de bezoekers op het scorebord. Langzaam herstelde Quintus zich en vocht zich terug in de wedstrijd, dit mondde uit in een 12-15 achterstand bij rust. De jacht op Dalfsen ging na de pauze door en na een kwartier spelen in de tweede helft was de stand gelijk: 18-18. Het ging in de slotfase gelijk op en pas twee minuten voor tijd scoorde Dalfsen de beslissende treffer: 22-23. Bij Quintus werd Lisanne Zwinkels topscorer met 10 doelpunten.

De reserves van Quintus blijven meedraaien in de subtop. In eigen hal waren de Heulse dames oppermachtig tegen Foreholte uit Voorhout getuige de 34-21 overwinning.

Hoofdklasse B

Westlandia blijft lijstaanvoerder en wordt op de voet gevolgd door United Breda, TGT/Ventura en Verburch. Westlandia speelde in eigen hal tegen MHV'81 uit Mill en won met 32-23. De Naaldwijske dames kwamen de gehele wedstrijd niet echt in de problemen hoewel de ruststand maar 13-12 was. Pas in de tweede helft ging het tempo omhoog bij de thuisploeg en was het pleit snel beslist. Westlandia liep uit naar een 32-23 overwinning. Jenny van der Hoeven werd topscorer met 8 doelpunten.

Verburch leed de tweede nederlaag op rij. Na de nederlaag tegen streekgenoot Westlandia bleek een andere topper uit de hoofdklasse te sterk voor de Poeldijkse dames. In Limburg won Hendriks Graszoden met 22-16. Verburch staat vijfde met vier punten achterstand op koploepr Westlandia. Verburch moet nog inhalen tegen Gemini.

De reserves van Westlandia gingen nipt onderuit tegen koploper Hercules. In Den haag eindigde het onderling treffen in een 21-20 zege voor Hercules. Westlandia staat zesde op de ranglijst en speelt ook komend seizoen in de regioklasse.

De reserves van VELO lieten het derde team van Quintus kansloos: 22-18. De Wateringse dames wonnen voor de vierde keer dit seizoen en staan met nog vijf wedstrijden te gaan op een degradatieplaats, echter de achterstand op Quintus is geslonken tot vijf punten. Quintus staat nu veilig.

Regioklasse D

De hoofdmacht van VELO ging op bezoek bij Quick en behaalde zoals verwacht tegen de hekkensluiter de 17de overwinning van het seizoen uit 17 wedstrijden. In Zwaagdijk liet VELO de opponent alle hoeken van het veld zien. De Wateringse dames wonnen met 33-11. Mocht VELO de komende drie wedstrijden winnen dan is VELO kampioen.