Archief

Veel animo voor halve-marathoncircuit

Het nieuwe Allround Computer Service Halve Marathon Circuit voldoet ruim boven verwachting. Waar er tussen de 100 en 150 meervoudige deelnemers werden voorzien, ligt het feitelijke aantal boven de 200. Op zaterdagmiddag 3 maart is de finale: de Midden- Delfland Halve Marathon, van Schipluiden naar Maasland en weer terug naar Schipluiden.

Bij de eerste wedstrijd van dit ACS-circuit, de in november gehouden Venéco Run in Monster, tekende de grote animo voor deze serie wedstrijden zich al af. Daar ging op de halve marathon 20% meer deelnemers van start dan een jaar eerder. In Vlaardingen werd bij de 'Halve van Fortuna' zelfs een verdubbeling van het aantal halve-marathonlopers geregistreerd en ook de Ruitenburg Halve in Maassluis gaf een groei te zien.

Het totaal aantal deelnemers aan zeker twee van deze halve marathons, beloopt 180 mannen en 26 vrouwen. Na afloop van de vierde en tevens laatste wedstrijd, de Midden-Delfland Halve Marathon op 3 maart, vindt de prijsuitreiking van de eindklassementen plaats in de sporthal aan de Tiendweg in Schipluiden.

Het ACS Halve Marathon Circuit is een initiatief van de atletiekverenigingen Olympus '70 uit het Westland, Fortuna uit Vlaardingen, AV Waterweg uit Maassluis, De Hardloper uit Schipluiden en Thof Running uit Maasland.