Archief

Bewoners 't Louwtje willen 30 km-zone

Bewoners van 't Louwtje in 's-Gravenzande willen dat de weg een 30 km-zone wordt. De gemeente heeft besloten om de maximumsnelheid op 60 km/u te leggen, maar dat vinden de bewoners nog veel te hard.

't Louwtje loopt van de Noordlandseweg naar het strand, langs camping Vluchtenburg. Het is een smalle weg, waar auto's elkaar moeten passeren op speciale uitwijkhaventjes. Omdat het buiten de bebouwde kom ligt, mag er nu 80 km/u worden gereden.

Nu er geen borden staan denken automobilisten nog vaak dat er niet hard gereden kan worden. De bewoners vrezen dat, als er borden van 60 km geplaatst worden, dit een vrijbrief zal zijn voor extra hard rijden.

De fractie van GemeenteBelang Westland heeft zich de zorgen van de bewoners aangetrokken en het college van B en W gevraagd om in het belang van de veiligheid de snelheid tot 30 km te beperken.

De fractie wijst erop dat de gemeente al in 2006 heeft aangegeven dat 't Louwtje in aanmerking zou kunnen komen voor een 30 km-zone. Aan de voorwaarden daarvoor, zoals een recreatiegebied met veel in- en uitrijdende auto's, slecht zicht op de uitritten en een weg van maximaal 4,5 meter breed, wordt voldaan, aldus de fractie.

Categorieen:
Westland Algemeen