Archief

Niet vier maar drie overvallers in supermarkt

Bij de overval op de supermarkt van Lidl aan de Rembrandtlaan in Maassluis ging het niet om vier maar om drie daders, zo blijkt uit nadere informatie van de politie Rotterdam-Rijnmond. De overvallers vielen de supermarkt zaterdagavond omstreeks 19.50 uur, vlak voor sluitingstijd, binnen. Ze hadden alle drie een bivakmuts over hun hoofd getrokken en droegen donkere kleding.

Onder bedreiging met een vuurwapen en twee messen werden de drie in de winkel aanwezige personeelsleden naar het magazijn gedirigeerd, waar zich al een vierde medewerker bevond. De bedrijfsleider moest onder bedreiging met het vuurwapen de kluis leeghalen en vervolgens ook de kassa's. Daarna werd hij teruggeleid naar het magazijn, waar hij net als de andere personeelsleden werd gekneveld.

De drie daders gingen er vandoor met een buit die zeker enkele duizenden euro's bedroeg. Een globaal signalement luidt: ze zijn alle drie tussen de 1.65 en 1.70 meter lang en spreken Nederlands met een Marokkaans accent.

Tegen 20.15 uur, dus 25 minuten na de start van de overval, slaagde een van de medewerkers erin om zich los te maken en de politie te bellen. De politie roept eventuele getuigen op om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorieen:
Maassluis Algemeen