Archief

Maasdijkers niet gerust op 'kortsluiting' Honderdland

In Maasdijk groeit de onrust over de vraag of het wel tijdig goed komt met een extra ontsluiting van het dorp via het bedrijventerrein Honderdland. De bezorgdheid is dusdanig, dat voorzitter Wim Smit van het Kern Overleg Maasdijk een brandbrief naar de gemeenteraadsfracties heeft gestuurd. Op grond van die brief heeft LPF-Westland schriftelijke vragen ingediend bij het college van B en W.

De bedoelde 'kortsluiting' via Honderdland is een inspanningstoezegging van wethouder Bram Meijer na brede aandrang vanuit de gemeenteraad. De gemeente is al geruime tijd in overleg met de Honderdland Ontwikkelingscombinatie en dat gaat de Maasdijkers te lang duren. Komt er van uitstel geen afstel?, zo is hun vrees.

Het vraagstuk heeft alles te maken met het zogeheten 3-in-1 project. Ongewijzigde uitvoering van dat provinciale wegenplan leidt tot een minder vlotte bereikbaarheid van Maasdijk. Een van de vragen van de LPF-fractie is nu, of de gemeente kan garanderen dat, zolang er geen sprake is van een alternatieve, kortere ontsluiting voor Maasdijk, de huidige verkeerssituatie wordt gehandhaafd?

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen