Archief

Inbrekers op zolder gesnapt

Twee inbrekers zijn woensdagochtend in een boerderij aan de Noord-Lierweg in De Lier opgepakt. De mannen hadden zich op zolder verstopt, maar een politiehond spoorde hen op.

Kort na middernacht belde de bewoner de politie, omdat hij verdachte geluiden in zijn woning had gehoord. Agenten zetten koers naar de woning, die ze samen met de bewoner controleerden. Er werden wel sporen van inbraak gevonden, maar geen verdachten aangetroffen. Wel werd in de wei achter de boerderij een jas gevonden.

Vanwege de omvang van het terrein, werden er vervolgens politiehonden ingezet. Een van de honden speurde twee mannen op de zolder van de boerderij. De mannen bleken diverse goederen uit de woning te hebben buitgemaakt. Vlakbij de verstopplek vond de politiehond ook een alarmpistool, dat mogelijk van de mannen is. Rond de woning waren bovendien een aantal kabels los geknipt. Op basis van die gegevens vermoedt de politie dat de mannen op zoek waren naar koper.

Het tweetal, een 19-jarige man uit Polen en een 22-jarige man uit Poeldijk, werd aangehouden. De recherche van Bureau Westland onderzoekt of de mannen zich aan meer inbraken schuldig hebben gemaakt.