Archief

Deelgemeentesecretaris kijkt naar vernielingen bij HVC'10

Deelgemeentesecretaris Anton Daamen van de deelgemeente Hoek van Holland gaat kijken of er aangifte kan worden gedaan over de schroeiplekken die vorige week op één van de kunstgrasvelden werden geconstateerd bij voetbalvereniging HVC'10. Voorzitter Piet van der Wel van HVC'10 gaat ervan uit die plekken er bewust in zijn gemaakt, maar is daar niet zeker van.

Daamen laat weten dat het dagelijks bestuur eerst nog eens contact gaat opnemen met de club en de dienst Stadsontwikkeling die eigenaar van de grond is. Samen met die partijen wil hij dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een aangifte. Verder laat hij weten dat er ook zal worden gekeken naar de toegankelijkheid van het sportcomplex. Op dit moment is het complex semi-openbaar, waardoor mensen ook buiten voetbalweekenden en trainingsavonden de velden op kunnen.

In een eerder interview met de WOS liet HVC-voorzitter Piet van der Wel weten dat er door deze toegankelijkheid vaak 's avonds jongeren op de tribunes zitten die drugs en drank gebruiken. "We hebben daar wel last van, maar het leed is nog te overzien. De gemeente is ons in het verleden zelfs een keer tegemoet gekomen, toen de netten waren vernield," liet hij toen weten.

Ook andere clubs uit de regio krijgen regelmatig te maken met vernielingen. In november vorig jaar meldde voetbalclub Quintus dat er behoorlijke schade was ontstaan aan een kunstgrasveld als gevolg van het afsteken van vuurwerk. De plaatselijk FC van 's-Gravenzande vond in diezelfde periode meerdere brandplekken op een kunstgrasveld en constateerde een aantal doorgebrande doelnetten. Voetbalvereniging Lyra meldde toen dat het al enkele keren is voorgekomen dat er glas op het veld lag, dat doelnetten waren vernield en dat er ook wel eens ruiten zijn ingegooid. "Ze komen soms zelfs met scooters het veld op," liet Lyra-voorzitter Geert van Etten toen weten.

Door alle incidenten pleit FC 's-Gravenzande voor een beleid dat het mogelijk maakt om buitenstaanders de toegang tot de velden te kunnen ontzeggen. Lyra heeft zelf al een aantal maatregelen genomen. De club heeft hekken geplaatst, waardoor het bijna onmogelijk is om buiten openingstijden op het terrein te komen.