Archief

D66: Maassluis moet elektrisch rijden stimuleren

De D66-fractie in Maassluis is verbaasd dat de gemeente zich niet stimulerend opstelt ten aanzien van het elektrisch rijden, te meer daar volgens het collegeprogramma duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De fractie wil weten of B en W van plan is om wél een beleid op dit terrein te gaan ontwikkelen.

D66 heeft schriftelijke vragen bij het college ingediend naar aanleiding van een recente reactie aan het adres van een inwoner van Maassluis die in oktober 2011 een aanvraag indiende voor het plaatsen van een oplaadpunt voor een elektrische auto. Deze bewoner kreeg twee weken geleden te horen, dat het realiseren van oplaadpunten in Maassluis op dit moment niet aan de orde is en dat er op dit gebied geen beleid is.

De fractie vraagt het college of het haar mening deelt, dat een dergelijk antwoord niet stimulerend werkt bij de inwoners om een oplaadpunt c.q. een elektrisch auto aan te schaffen. Daarom vraagt D66 met nadruk hoe B en W staan tegenover het aanschaffen van elektrische personenauto's door Maassluizers.

Categorieen:
Maassluis Algemeen