Archief

Alle Maassluizers betrekken bij 400-jarig bestaan

De stichting die de viering van het 400-jarig bestaan van Maassluis gaat coördineren, heeft zich maandagavond gepresenteerd. Doelstelling is ervoor te zorgen dat de viering in 2014 een feest wordt voor alle Maassluizers. Hoe en wanneer precies de viering zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

De Stichting 400 Jaar Maassluis, onder leiding van voorzitter Victor Knippenberg, stelt om te beginnen vijf werkgroepen in, die zich met de volgende thema's gaan bezighouden: Cultuur en Historie, Sport, Maritiem, Kleurrijk Maassluis en Jeugd en Onderwijs. Daarnaast kunnen burgers, verenigingen en het bedrijfsleven ideeën en plannen indienen, die onder meer op financiële haalbaarheid worden beoordeeld.

Ten tijde van '400 jaar Maassluis' wordt in Nederland ook '200 jaar Koninkrijk' gevierd. De stichting stelt zich voor om dit eeuwfeest ook op te nemen in de viering van het eigen jubileum. De stichting speelt ook met de gedachte om de Koningin of een ander lid van de koninklijke familie uit te nodigen voor de Maassluise viering.

Om financiële ruimte te krijgen voor de festiviteiten, gaat de stichting dit jaar de boer op om sponsors te zoeken. Er is al één grote sponsor en ook de gemeente heeft financiële steun toegezegd. Nog voor het einde van het jaar wil de stichting duidelijkheid bieden hoeveel ruimte er financieel gezien is voor de viering.

Categorieen:
Maassluis Algemeen