Archief

Sloop snackwagen Barry begonnen

Voor snackwagen Barry in Maassluis heeft het laatste uur geslagen. Nadat er gedurende 20 jaar aan de Doctor Jan Schoutenlaan patat werd verkocht, is maandag begonnen met de sloop. De snackwagen moet weg omdat wegens nieuwbouw de grond moet worden opgeleverd aan de ontwikkelaar.

De eigenaar en zijn vrouw zijn geƫmotioneerd, omdat ze het gevoel hebben door de gemeente aan het lijntje te zijn gehouden. Zo hebben ze meerdere malen van de gemeente te horen gekregen, dat er naar een geschikte oplossing zou worden gezocht. Deze is volgens de eigenaar nooit gevonden.



De gemeente heeft eerder al aangegeven niet verantwoordelijk te zijn voor het feit dat de eigenaar niet tijdig een winkelpand kan vinden. Ook is het volgens de gemeente al 2,5 jaar bij hem bekend, dat de gemeente niet wil meewerken aan een semi-permanente vestiging elders in de wijk.



Eigenaar Jacques van der Vlugt krijgt van de gemeente een tijdelijke vergunning om 100 meter verderop bij winkelcentrum Steendijkpolder te staan, totdat hij een permanente oplossing heeft gevonden. Van der Vlugt hoopt zich te vestigen in de ruimte waar vroeger Super de Boer zat. Voor de tijdelijke oplossing heeft hij moeten investeren in een vervangende snackwagen, want de bestaande is niet meer geschikt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen