Archief

Goud voor menners uit Schipluiden en Poeldijk

De Poeldijkse menner Wim van der Ende en de uit Schipluiden afkomstige menner Piet Doorn zijn allebei kampioen geworden op de KNHS-Indoorkampioenschappen mennen van het district West. Doorn sleepte in Stal Wennekers in Aalsmeer de titel binnen met zijn vierspan pony's en Van der Ende reed een foutloze finale met zijn tweespan.

Beide menners moesten bij de kampioenschappen niet op drie, maar op twee disciplines in actie komen. Bij de discipline vaardigheid moesten de ruiters hun paardenspan op een juiste volgorde tussen kegels door loodsen, zonder daarbij een bal van een kegel te stoten. Op het onderdeel marathon moesten zij op een traject met verschillende obstakels zo snel mogelijk over de streep komen. Bij de meeste kampioenschappen moeten de menners ook een dressuurwedstrijd rijden, maar bij een indoormarathon komt dat onderdeel niet aan bod.

De districtskampioenschappen voor de dressuur zullen op 17 en 18 maart worden gehouden. Het district West bestaat uit de provincies Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen