Archief

'Daag arbeidsmigranten uit taal te leren'

Als de gemeente Westland begin april het aangekondigde informatiepunt voor arbeidsmigranten opent, vindt de raadsfractie van LPF Westland, dat de gemeente zeer terughoudend moet zijn in het verstrekken van informatie in de eigen taal van deze migranten. De LPF vindt het anders een slechte zaak dat de arbeidsmigrant niet wordt uitgedaagd zichzelf de Nederlandse taal machtig te maken.

De fractie verwijst naar de recente expertmeeting over arbeidsmigranten, waarin zij al aandacht heeft gevraagd voor de problemen rondom een goede integratie. De LPF voelde zich in die bijeenkomst gesteund door de vertegenwoordiger van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zijn door het ministerie zelfstudiepakketten voor de Nederlandse taal ontwikkeld.

Verder vreest de LPF, dat een gemeentelijk informatiepunt juist de malafide uitzendbureaus in de hand werkt, omdat de georganiseerde uitzendbureaus in de CAO voor uitzendkrachten zichzelf namelijk al plichten opleggen voor wat betreft verzekeringen, huisvesting en taalcursussen. De vraag is dus of het college van B en W genoemde zelfstudiepakketten wil gaan inzetten.

Categorieen:
Westland Algemeen