Archief

Korfbal: Dijkvogels en CKC Maassluis verliezen

Tweede klasse H

Dijkvogels heeft zich niet veilig kunnen spelen in de voorlaatste competitieronde door een nederlaag tegen Vriendenschaar. De mogelijkheid bestaat dat Dijkvogels gaat degraderen, want de huidige zevende plaats is hiervoor voldoende. De Maasdijkse ploeg heeft in de laatste speelronde nog een mogelijkheid om degradatie te ontlopen. Dijkvogels moet dan zelf winnen van het reeds gedegradeerde Thor en Vriendenschaar moet verliezen bij kampioenskandidaat Pernix. In de voorlaatste speelronde ontmoetten Dijkvogels en Vriendenschaar elkaar in Maasdijk. De thuisploeg had aan een zege genoeg om veilig te zijn, echter het waren de bezoekers die de zege meenamen: 11-13. Met nog één speelronde te gaan heeft Vriendenschaar één punt voorsprong op Dijkvogels, dat zevende staat. De nummers zeven en acht degraderen uit deze klasse.

Tweede klasse I

De kaarten om het kampioenschap zijn nog niet geschud. In deze klasse gaan Swift, Valto en Merwede uitmaken welke ploeg gaat promoveren naar de eerste klasse. Swift gaat nu aan de leiding met 19 punten uit 12 wedstrijden. Valto heeft evenveel punten, echter het heeft een wedstrijd meer gespeeld. Merwede heeft 18 punten uit 12 wedstrijden.

In een rechtstreeks duel won Swift de topper van CKC Maassluis. In Middelburg wist Swift de koppositie te behouden door een 18-13 zege op voormalig koploper CKC Maassluis. Door deze nederlaag lijkt CKC Maassluis de kans op het kampioenschap verspeeld te hebben. De achterstand op Swift bedraagt vier punten met één wedstrijd minder gespeeld te hebben.

Valto won in haar laatste uitwedstrijd van streekgenoot ONDO. In s-Gravenzande'eindigde het treffen in en 18-9 overwinning voor de Lierse ploeg. De laatste wedstrijd van het seizoen speelt Valto in eigen huis tegen Merwede.