Handbal: heren Quintus plaatsen zich voor play-offs

Eredivsie

Quintus heeft zich na een harde strijd om de zesde plaats weten te plaatsen voor de play-offs om de landstitel. In Rotterdam verloor Fiqas/Aalsmeer verrassend van HARO Rotterdam en door de winst van Quintus op Swift zijn alle kaarten in de eredivisie in de voorlaatste speelronde geschud. Voor Aalsmeer een bittere teleurstelling, want de ploeg mist voor de eerste keer in de historie de play-offs om de landstitel.

Komend weekend kan Quintus bij winst op BEVO zelfs vijfde worden. In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie won Quintus van Swift. Dit ging niet gemakkelijk. De bezoekers uit Arnhem namen na de eerste helft brutaal de leiding: 11-14. Na de pauze wist Quintus het verschil pas in de laatste 20 minuten gestalte te geven: 34-26.

Quintus is als derde geƫindiged in de reguliere competitie. De Heulse dames openn het komend weekend de play-offs in een thuiswedstrijd tegen landskampioen MiziWaAi/Dalfsen. De ploeg van trainer/coach Jos Klepke won de laatste wedstrijd van de competitie van Gibo Groep/Kwiek. In Kwintsheul nam Quintus een 18-12 voorsprong bij rust. In de tweede helft bouwden de Heulse dames de voorsprong uit naar een 38-23 overwinning.