Archief

Waterproblematiek Molenbuurt aangepakt

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat de waterproblematiek in de Molenbuurt in Maassluis aanpakken. Dat is besloten in een vergadering van het hoogheemraadschap van donderdagavond.

In droge periodes treedt in de buurt een tekort aan water op, waardoor de waterkwaliteit dan aanzienlijk verslechtert. Ook is er geen zogenoemde inlaatvoorziening, wat betekent dat er geen oppervlaktewater de wijk wordt ingelaten. Daardoor is de wijk voor invoer en doorstroom van water afhankelijk van regenwater.

Delfland wil nu een inlaatvoorziening maken om het water in de Molenwijk te kunnen verversen. In overleg met de gemeente Maassluis wordt het ontwerp daarvoor verder uitgewerkt.

Ook op andere plekken in de regio staan plannen op de agenda. Zo moet er onder meer een nieuw gemaal voor de Dorppolder-Noord komen om het waterpeil beter te kunnen regelen. Ook zal het waterpeil in de plas Het Kraaiennest worden verlaagd in verband met ruimte voor waterberging. Daardoor wordt het zwemgedeelte van de zuidelijke naar de noordelijke plas verplaatst, omdat deze dieper is. Dat gebeurt waarschijnlijk in 2013.

Categorieen:
Maassluis Algemeen