Archief

Tot eind 2013 camera's in Naaldwijk en Wateringen

De toezichtcamera's in het centrum van de kernen Naaldwijk en Wateringen blijven daar in ieder geval tot eind 2013 hangen. Naar aanleiding van het evaluatierapport over het cameratoezicht is verlenging van het huidige aanwijzingsbesluit momenteel in voorbereiding.

Dit schrijft burgemeester Van der Tak van Westland in antwoord op schriftelijke vragen van de fractie van Westland Verstandig over de overvallen die de laatste tijd zijn gepleegd. In zijn antwoord laat hij doorschemeren dat een uitbreiding van het aantal camera's er voorlopig niet inzit.

Westland Verstandig had gevraagd om meer preventieve maatregelen, zoals het plaatsen van extra camera's, om het aantal overvallen terug te dringen. Volgens Van der Tak zijn er in 2011 drie overvallen gepleegd, op willekeurige plaatsen en tijdstippen. Daarom is het moeilijk te bepalen waar camera's zouden moeten komen. Van der Tak wijst erop dat ondernemers zelf ook maatregelen kunnen nemen tegen overvallen.

Volgens de burgemeester heeft de politie in 2011, ten opzichte van voorgaande jaren, een afname van het aantal overvallen geconstateerd. In Westland is geen sprake van een overvalproblematiek die intensieve, preventieve aandacht noodzakelijk maakt, aldus Van der Tak.