Archief

KMD verwacht in 2013 nieuwe kunstgrasvelden

Voorzitter Hans Verschoor van de Wateringse voetbalvereniging KMD verwacht dat de club met ingang van het seizoen 2013-2014 kan beschikken over twee nieuwe kunstgrasvelden. De preses baseert die verwachtingen op goede gesprekken met wethouder Bogaard van de gemeente Westland. "We komen steeds een stapje verder," uitte Verschoor zijn optimisme.



In februari 2008 constateerde de KNVB, dat KMD 'ruimtelijk en kwalitatief problemen heeft, zowel bij wedstrijden als trainingen'. KMD is sinds die periode bezig met het zoeken naar mogelijkheden voor de aanleg van twee nieuwe kunstgrasvelden. De club zou het huidige derde veld willen draaien en het pupillenveld willen uitbreiden tot een volwaardig wedstrijdveld. Op die manier hoopt KMD twee volwaardige kunstgrasvelden te kunnen realiseren.



Als het plan over twee maanden goedkeuring krijgt van de gemeenteraad, zou er een einde komen aan een lange periode waarin de voetbalclub in onzekerheid verkeerde over de voortzetting van het project. "Toen ik vier jaar geleden voorzitter van de club werd, was er al een aanvraag voor de velden ingediend, maar daar hoorden wij lange tijd weinig over," reageert Verschoor.



In januari vorig jaar leek er toch schot in de zaak te komen. Wethouder Bogaard zei toen namelijk dat er in 2012 een aanbesteding zou volgen en dat de velden in datzelfde jaar gerealiseerd konden worden. De bottleneck op dit moment is echter dat er een bestemmingsplan is met 'agrarische doeleinden' voor het gebied waar de velden zouden moeten komen. Verschoor: "Maar de gemeente is nu bezig met een notitie om dit gedeelte van ons terrein om te zetten naar een gebied met sportdoeleinden."