Archief

Sociaal maatschappelijk ondernemen slaat aan

In totaal 25 Westlandse ondernemers hebben dinsdagochtend bij Werkplein Westland een convenant getekend voor sociaal maatschappelijk ondernemen. Dat deden ze samen met wethouder Marga de Goeij en MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel. Onder het motto 'Ondernemen met je hart' had de bijeenkomst een speciaal Valentijnstintje.

De ondernemers zeggen met de ondertekening toe, inspanningen te leveren om hulp te bieden aan werkzoekenden die om welke reden dan ook lastig aan een baan kunnen komen. Het gaat bijvoorbeeld om personen met een beperking of die langdurig werkloos zijn. Werkplein Westland heeft een centrale rol als bemiddelaar tussen werkzoekende en ondernemer.

Diverse ondernemers die zich al bezig houden met sociaal maatschappelijk ondernemen, deelden hun ervaringen. Daaruit bleek, dat bedoelde werknemers kunnen functioneren als volwaardige medewerkers en bovendien een positieve invloed hebben op de sfeer op de werkvloer.

Directeur van het Werkplein, Desirée van Yperen, liet weten volgend jaar op 14 februari opnieuw een convenant te willen tekenen. Daarbij hoopt ze op de deelname van een nog grotere groep ondernemers.

Categorieen:
Westland Algemeen