Archief

Maassluis wil provinciaal platform luchtkwaliteit

De gemeente Maassluis vindt de problematiek rondom de luchtkwaliteit van dusdanig omvangrijke aard dat zij, samen met naburige gemeentes, de aandacht hiervoor op bestuurlijk niveau wil 'opschalen' naar de provincie.

Dat zei wethouder Eitjes dinsdagavond in de Maassluise gemeenteraad in antwoord op vragen van de fracties van PvdA en CDA naar aanleiding van de jongste benzeenpiek, die van afgelopen zondag. Toen werd door een meetstation in Maassluis een concentratie gemeten die meer dan vijf keer de toegestane waarde had. Dergelijke pieken komen met enige regelmaat voor.

Wethouder Eitjes verklaarde, dat hij op die dag direct contact heeft gehad met de regionale milieudienst DCMR. Die dienst is nog bezig de bron van de piek te achterhalen. Deze zou gezocht worden in de richting van Coldenhove, omdat daar de wind vandaan kwam.

Inmiddels is al wel het tankstation in dat gebied vrijgepleit. De milieudienst denkt in de loop van woensdag meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de bron van de benzeenpiek.

Categorieen:
Maassluis Algemeen