Archief

College: gemeentehuizen te klein

Het college van B en W zegt dat de voormalige gemeentehuizen van Wateringen en De Lier te klein zijn om aan te bieden als huisvesting van de Omgevingsdiensten Haaglanden (ODH). Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen van de fractie Westland Verstandig.

De diensten zijn onder meer belast met vergunningverlening, handhaving en toezicht en moet per 1 januari 2013 van start gaan. Dat zorgt volgens het college voor een extra probleem wat betreft het kantoor in Wateringen, omdat dit dit jaar niet beschikbaar komt.

Inmiddels heeft de factie LEO 2.0 zich ook gemengd in de discussie. Volgens haar berekeningen is het kantoor in Wateringen wel groot genoeg. De fractie zegt zich te baseren op rijksnormen die rekening houden met het zogeheten Nieuwe Werken. Daarbij wordt thuiswerken gestimuleerd en is er niet voor elke formatieplaats een werkplek.

De fractie stelt dat Wateringen centraal gelegen is in Haaglanden en dus aantrekkelijk voor een regionale organisatie. De fractie wil verder weten, waarom het kantoor niet beschikbaar zou kunnen zijn per eind 2012.