Korfbal: eindelijk weer winst CKC Maassluis

Eerste klasse F

Het blijft spannend voor ODO. De Maaslandse formatie verloor bij mede-koploper VEO met 17-11. Hekkensluiter Korbatjo verloor van Albatros terwijl nummer zes DES kansloos was tegen mede-koploper TOP. ODO staat zevende en heeft twee punten achterstand op nummer zes DES en één punt voorsprong op Korbatjo. De nummer laatst degradeert en de nummer zeven speelt een beslissingswedstrijd voor handhaving. ODO speelt nog tegen Albatros en RWA. Korbatjo ontmoet koploper TOP en DES.

Tweede klasse H

Voor Dijkvogels blijft het eveneens spannend. Degradeert de Maasdijkse ploeg of handhaaft het zich in de tweede klasse. Met nog twee speelronden te gaan heeft Dijkvogels één punt voorsporng op nummer zeven Vriendenschaar en vier punten op het bijna gedegradeerde Thor. Dijkvogels dolf het onderspit tegen mede-koploper Fiks: 19-12. Vriendenschaar won het rechtstreekse degradatieduel van Thor. Komend weekend kan Dijkvogels zich veilig spelen in een rechtstreeks duel tegen Vriendenschaar. De laatste wedstrijd speelt Dijkvogels tegen Thor en Vriendenschaar tegen Pernix.

Tweede klasse I

CKC Maassluis herstelde zich in de streekderby tegen ONDO van twee nederlagen op rij. In Maassluis stelde de thuisploeg in de eerste helft al orde op zaken door een 13-3 voorsprong bij rust. Na de pauze liet CKC Maassluis de teugels vieren en eindigde het duel in een 22-11 overwinning voor de voormalig koploper. Bij CKC Maassluis werden Niek Seesink (7) en Marvin Soekra (6) topscorers. Joran pronk was met vier treffers het produktiefst bij ONDO.

CKC Maassluis profiteerde eveneens van het gelijke spel van Valto. De Lierse ploeg speelde de topper tegen Merwede en beide ploegen deelden de punten: 13-13. Tot de laatste speeldag zal het spannend blijven in deze klasse welke ploeg het kampioenschap zal binnenhalen. Valto en Merwede hebben 17 punten uit 12 wedstrijden. CKC Maassluis volgt op twee punten , maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. In deze klasse is Ventura Sport gedegradeerd.