Handbal: Westlandia wint derby van Verburch

Quintus lijkt zich verzekerd te hebben van de kampioenspoule. Hoewel nog twee speelronden te gaan zijn, is de voorsprong op concurrent Fiqas/Aalsmeer twee punten. Gisteren stonden beide ploegen tegenover elkaar. In een spannende wedstrijd leidde Quintus met 12-10 bij rust. Na de pauze behield de Heulse ploeg de voorsprong en wist in de laatste fase van de wedstrijd het verschil te maken. Quintus won met 26-23 en staat nu zesde op de ranglijst met 16 punten en een doelsaldo van plus 5. Aalsmeer heeft twee punten minder en een doelsaldo van min 22. Quintus speelt komend weekend tegen Swift en sluit de reguliere competitie af tegen BEVO. Aalsmeer ontmoet nog HARO Rotterdam en Palsgroep/E&O.

DIOS herstelde zich in de wedstrijd tegen Loreal van de nederlaag van een week eerder tegen TTL/Tachos. In de Ballonhal in Den Hoorn won DIOS van de bezoekers uit Venlo met 29-21. De ruststand was eveneens in het voordeel van DIOS: 14-13. De promovendus en winnaar van de eerste periode staat vijfde op de ranglijst met 27 punten uit 21 wedstrijden.

De reserves van Quintus speelden een spannende wedstrijd tegen de reserves van Kras/Volendam. Na twee keer 30 minuten stond een 22-23 overwinning voor Volendam op het scorebord. Quintus heeft aan één overwinning uit de laatste vijf wedstrijden genoeg om zich definitief veilig te voelen.

Regioklasse C

Westalndia en Oliveo schotelden het publiek in sporthal De Pijl een mooie, spannende en gelijkopgaande wedstrijd voor. Pas vijf seconden voor tijd viel de beslissing in het voordeel van de Naaldwijkse ploeg. Westlandia stond na de eerste 30 minuten met 15-12 achter. In het tweede bedrijf begon de inhaalrace welke uitmondde in een 28-27 overwinning. Westlandia heeft in de resterende zes wedstrijden twee punten nodig om veilig te zijn.

Quintus behaalde een fraaie zege op voormalig koploper Westfriesland/SEW. De Heulse ploeg blijft door de 33-24 op de derde plaatst staan en mocht komend weekend gewonnen worden van Gibo Groep/Kwiek dan gaat Quintus de kampioenspoule in als nummer 3.

De reserves van Quintus verloren de uitwedstrijd tegen DSS. In Heemskerk verloor de Heulse formatie van Door Samenwerking Sterk met 23-24. Quintus blijft vijfde op de ranglijst.

Hoofdklasse B

In deze spannende klasse is Westlandia met nog zes wedstrijden te gaan de nieuwe koploper. In de streekderby tegen Verburch waren de Naaldwijkse dames voor de tweede keer deze competitie te sterk voor Verburch. In een zeer volle Jan van der Valk sporthal ontspon zich een spannende wedstrijd met af en toe een mooi staaltje handbal. Westlandia had het duel in de eerste 15 minuten onder controle, maar langzamerhand knokte Verburch zich in de wedstrijd en na 30 minuten spelen leidden de Poeldijksen met 13-11. Na de pauze ging de wedstrijd wederom gelijk op en pas in de laatste fase van het duel nam Westlandia afstand mede door een tijdstraf aan Poeldijkse zijde. Westlandia won met 28-26. Bij Verburch werd Michelle van der Knaap topscorer met zes treffers. Stefanie Vollebregt was het meest trefzekere aan de kant van Westlandia met acht doelpunten.

Het derde team van Quintus leed in Loosduinen een 30-26 nederlaag tegen Wings. Door dit resultaat is de Heulse ploeg gezakt naar een tiende plaats op de ranglijst. Dit is een veilige plaats. Alleen de nummers elf en twaalf zullen degraderen.

Degradatie kan de reserves van VELO bijna niet meer ontgaan. In Wateringen bleek Heerle met 23-17 te sterk. VELO staat met nog zes wedstrijden te gaan zeven punten achter op Quintus dat tiende staat.

Regioklasse D

Het aftellen is begonnen voor VELO. De vraag is wanneer de kampioensvlag gehesen kan worden in Wateringen. In eigen hal won VELO voor de zestiende keer dit seizoen en heeft de maximale score van 32 punten. Berdos kon in de eerste helft bijblijven bij de lijstaanvoerder en stond maar met één punt achter: 13-12. In de tweede helft ging VELO een versnelling hoger spelen en won uiteindelijk makkelijk met 30-18.