Archief

Vraagtekens bij Westland Toertocht

Met het uur lijkt de kans kleiner te worden, dat ook zondag de Westland Toertocht kan worden gehouden. Het belangrijkste probleem wordt gevormd door de vele 'voren' die door het massale gebruik in het ijs zijn ontstaan. Vooral voor dagjesmensen die lang niet hebben geschaatst, liggen de botbreuken op de loer. Afdoende reparatie van de scheuren lijkt kansloos.

Zowel voorzitter Eric van Wijngaarden en het Schipluidense bestuurslid Aad van Winden hebben zaterdagmiddag in de radiouitzending van WOS Sport grote vraagtekens bij een vierde dag Westland Toertocht gezet. Van Winden kondigde aan, dat hij bij de vergadering vanavond uit veiligheidsoverwegingen 'tegen' zal stemmen.

Overigens is de Westland Toertocht al een groot succes geworden. Van Winden meldt, dat alle routekaarten op zijn en dat dit ook voor de medailles geldt. Veel mensen accepteerden liever een oude medaille dan nazending van een 2012-exemplaar.

Naar schatting zijn er zaterdag in totaal tussen de 60.000 en 70.000 mensen het Westlandse ijs opgegaan. "Het was echt Koninginnedag op het ijs. Ik heb er nog nooit zoveel mensen gezien", aldus Van Winden.

Categorieen:
Westland Algemeen