Archief

Schaatsexcursie over Westlandse tankgracht

Bij voldoende animo doch tevens een laag maximum, wordt er deze zaterdag een bijzondere schaatstocht over de Westlandse tankgracht georganiseerd. Gids Peter de Krom leidt de deelnemers per schaats langs en door diverse stellingen en bunkers van de voormalige Tweede tankgracht van de Duitse Vesting Hoek van Holland.

Gedurende de tocht wordt stilgestaan bij bunkers en uitleg gegeven over de geschiedenis aan de hand van kaart- en fotomateriaal. Dit is over een afstand van in totaal zo'n 15 kilometer. Bunkers welke op privéterrein liggen, worden speciaal door de eigenaren opengesteld. En al klunend (met schaatsbeschermers) kunnen deze bunkers van binnen worden bekeken.

Alleen bij voldoende deelname zal de tocht aanvangen om 13.00 uur en duren tot circa 16.00 uur. Deelname is gratis en volledig voor eigen risico. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers en de minimumleeftijd bedraagt 16 jaar.

Aanmelden kan op het e-mailadres: post@peterdekrom.com of het telefoonnummer 06-412.49.432. Men krijgt na aanmelding zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheid tot deelname en de opstapplaats.