Archief

CDA: College nalatig in kwestie Geerkade

De raadsfractie van het CDA in Maassluis wil van het college van B en W weten waarom het de gemeenteraad niet heeft geïnformeerd over het stilleggen van de bouwwerkzaamheden aan de Geerkade. Deze werkzaamheden hebben bij meerdere vooral monumentale panden voor scheuren gezorgd.

De gemeente legde namelijk op vrijdag 3 februari de bouw tijdelijk stil. Vervolgens heeft het college tijdens een thema-avond op dinsdag 7 februari, naar de mening van de CDA-fractie, nagelaten om de gemeenteraad over de bouwstop te informeren. Dit terwijl de werkzaamheden aan de Geerkade in relatie staan tot de renovatie van de Schansbrug, die tijdens deze avond wel aan bod is geweest.



De fractie vraagt daarom in de schriftelijke vragen aan het college om nu wel duidelijkheid te geven. Zo wil de fractie weten, welke problemen zich hebben voorgedaan, waardoor de werkzaamheden stilgelegd moesten worden en welke maatregelen er reeds zijn genomen. Ook wil de fractie weten of er een inventarisatie is gedaan van de omliggende panden en de Monstersche Sluis op eventuele bestaande beschadigingen.

Tot slot wil de fractie weten waarom er niet direct na de eerste klacht van een omwonende actie is ondernomen, maar pas een dag later en wie hier verantwoordelijk voor is: gemeentewerken Rotterdam of de gemeente Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen