Archief

Bereidheid tot fusie voor Centrum voor de Kunsten

WestlandTheater De Naald, Muziekschool Westland en Theaterschool Koperen Kees zijn als kernpartners van het beoogde Centrum voor de Kunsten bereid om te fuseren. Dat bleek woensdagavond tijdens een presentatie voor gemeenteraadsleden van een adviesrapport over de haalbaarheid van zo'n centrum.

In het rapport wordt geschetst hoe het centrum eruit moet komen te zien. De drie kernpartners, die vanuit één gebouw werken met vestigingen in de Westlandse kernen, vormen hierin de basis. Het plan bundelt podiumprogrammering, kunsteducatie, projectorganisatie, talentontwikkeling, stages en horeca.

Vanuit de gemeenteraad klonk kritiek over het uitblijven van duidelijkheid over de financiële haalbaarheid en mogelijke locaties. Ook werd aangestipt, dat voor het nemen van een besluit, eerst duidelijk moet worden of De Naald al dan niet verzelfstandigd wordt.

Op 20 maart bespreekt de gemeenteraad het plan voor het Centrum voor de Kunsten. Uiteindelijk moet in december 2012 de beslissing vallen over de vraag of er gefuseerd wordt of niet.

Categorieen:
Westland Algemeen