Archief

'Verhoog inkomensgrens huurwoningen'

CDA Westland heeft in politiek Den Haag aandacht gevraagd voor de in haar ogen te lage (Europese) inkomensgrens voor sociale huurwoningen en de gevolgen daarvan voor de woningmarkt. Minister Spies (CDA) zou hebben aangegeven, dat zij bereid is om in Brussel te gaan praten over aanpassing van de inkomensgrens.

Ook Spies erkent volgens de fractie dat er knelpunten zijn voor middeninkomens op de huidige woningmarkt. Verhogen van de inkomensgrens maakt betaalbaar wonen ook mogelijk voor starters, mensen die gezinsuitbreiding krijgen en ouderen die kleiner willen wonen.

CDA Westland meldt dit in aanvulling op de antwoorden die het college van B en W vrijdag heeft gegeven op vragen die begin januari door de raadsfractie van de christen-democraten waren gesteld.

"Door de Europaregeling zien ook wij een spanning ontstaan op de Westlandse huurwoningmarkt. De corporaties bemerken een afname van de doorstromingsgeneigdheid van huurders," aldus het college. Gezamenlijk met de Westlandse corporaties laat het college onderzoek verrichten naar de effecten van de maatregel. Het rapport wordt vóór 1 april verwacht.

Categorieen:
Westland Algemeen