Archief

Westlands kampioenschap 'Westlands'

Als voorproefje voor de Westlandse Spelen in juni a.s. wordt op vrijdagavond 24 februari het Westlands kampioenschap 'Westlands' gehouden. Dit evenement vindt plaats in popcentrum Nederland 3 in Wateringen.

Zanger Peter Kruithof van de Kromme Jongens zal op die avond een quiz presenteren waarin de Westlandse taal centraal staat. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.nederlanddrie.nl of wkwestlands@gmail.com. De aanvang is 21.00 uur.

Verder zoeken de Kromme Jongens hulp voor de gratis toegankelijke Westlandse Spelen op zaterdagmiddag 9 juni in het 's-Gravenzandse Juliana Sportpark. Het gaat hierbij om groepen die één van de te houden spellen op het sportpark willen organiseren. Er wordt niet alleen gedacht aan georganiseerde groepen als bijvoorbeeld muziekverenigingen, scholen, sportclubs, scoutinggroepen of zorginstellingen, maar ook vriendenclubs of groepen van buurtbewoners.

De groepen krijgen ondersteuning bij de organisatie en het uitdenken van een idee. Denk daarbij aan een wedstrijd 'kissie papieren', maar ook spellen gerelateerd aan een vereniging of instelling zelf kunnen een plaats krijgen, zoals bijvoorbeeld Westlands touwtrekken of een rollatorenrace. "Het moet natuurlijk wel een Westlands tintje krijgen," aldus de Kromme Jongens.