Archief

Korfbal: Dijkvogels wint weer; ODO eindelijk weer een punt

Eerste klasse F

ODO heeft geen afstand kunnen nemen van hekkensluiter Korbatjo en heeft tevens het gat naar de veilige zesde plaats niet kunnen dichten. In een rechtstreeks treffen tussen ODO en Korbatjo eindigde het duel in een 12-12 gelijkspel. Het verschil tussen beide ploegen blijft één punt. Nummer zes DES speelde verrassend gelijk tegen koploper VEO. De voorsprong van DES op ODO bedraagt twee punten met nog drie duels te gaan.

Tweede klasse H

Dijkvogels deed goede zaken om weg te komen uit de degradatiezone. Voor de tweede keer op rij wist de Maasdijkse ploeg te winnen van een middenmotor. In Maasdijk werd Fluks met 12-11 verslagen. Dijkvogels staat op een veilige zesde plaats en heeft nu drie punten voorsprong op nummer zeven Vriendenschaar. Het verschil met hekkensluiter Thor is nu vier punten. Over twee weken treffen Vriendenschaar en Dijkvogels elkaar. In dit duel kan Dijkvogels zich veilig spelen.

Tweede klasse I

Valto blijft druk houden op koploper Merwede. In sporthal Vreeloo won Valto gemakkelijk van degradatiekandidaat ONDO uit Middelburg: 19-11. Merwede won haar wedstrijd ook waardoor Merwede één punt voorsprong houdt op Valto. De Lierse ploeg is veilig in deze klasse.

CKC Maassluis kwam niet in actie. De wedstrijden van de eerste drie selectieteams werden uitgesteld vanwege de weersgesteldheid. Alle drie teams zouden in Zeeland spelen. CKC Maassluis heeft nu twee wedstrijden minder gespeeld dan koploper Merwede en heeft evenveel verlies punten als de koploper. CKC Maassluis is veilig in deze klasse.

ONDO liet zich verrassen door het lager staande Oranje Nassau. In 's-Gravenzande eindigde het duel in een 18-11 overwinning voor de bezoekers. Door dit resultaat blijft ONOD middenmotor en heeft het aan één punt voldoende in de volgende drie wedstrijden om zich veilig te spelen.