Archief

Nog steeds geen skatebaan Monster

Paul Groenheijde uit Ter Heijde trekt aan de bel over de beloofde nieuwe skatebaan in Monster. Sinds het verdwijnen van de baan, acht jaar geleden, is er nog steeds geen nieuwe locatie gevonden. In 2011 zijn er volgens hem gesprekken geweest met wethouders, maar is het onderwerp sindsdien in de ijskast gezet.

De gemeente laat in een reactie weten dat er meerdere locaties zijn onderzocht op haalbaarheid. Steeds weer loopt de zoektocht vast, omdat omwonenden een dergelijke voorziening niet in hun buurt willen in verband met vermeende overlast. Zo waren er in Ter Heijde twee locaties in beeld, maar is bij peiling bij het bewonerscomité gebleken dat ook hier weerstand te verwachten is.

Die angst is volgens Groenheijde ongegrond, omdat moderne betonnen skatebanen minder geluidsoverlast veroorzaken dan de oudere van ijzer. Hij wijst op het betonnen skatepark in Naaldwijk, waarmee de buurtbewoners volgens hem tevreden zijn. Ook onderstreept hij het belang van een skatepark als ontmoetingsplek voor jongeren.

De gemeente zegt door te gaan met het zoeken naar een locatie, omdat zij van mening is dat Monster een skatebaan moet hebben.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Algemeen