Archief

Nieuwe gift voor Hospice Beukenrode

Hospice Beukenrode, dat moet komen aan de Dijkwijk in Naaldwijk, heeft opnieuw een gift ontvangen. Dit keer heeft de Stichting Vrienden van Maatzorg 40.000 euro gedoneerd.

In het voormalige Wit Gele Kruisgebouw wordt een thuis gecreëerd voor mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren. Vier bewoners, die om verschillende redenen geen mogelijkheid hebben om thuis te sterven, zullen hier een veilige plek en een liefdevolle omgeving vinden om de laatste dagen door te brengen.

Hospice Beukenrode kon de afgelopen periode op grote steun rekenen. Eerder steunden de woningbouwvereniging van Hoek van Holland, Coöperatiefonds Rabobank Westland en het Oranjefonds voor in totaal 94.500 euro het initiatief. Ook was het hospice dit jaar één van de goede doelen van de Wollebrandcross van afgelopen weekend, waarvan de cheque nog moet worden overhandigd.

De Stichting Vrienden van Maatzorg, een steunstichting van de vier jaar geleden opgeheven zorgorganisatie Maatzorg, wordt binnenkort opgeheven. Wel had deze nog financiële middelen ter beschikking. Het bestuur zegt zich altijd te hebben voorgehouden een deel van dat geld te besteden aan het hospice Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland.