Archief

Maassluis berispt Stichting Islamitisch Centrum

De Stichting Islamitisch Centrum Maassluis (SICM) moet stoppen met het pand aan de Troelstraweg te gebruiken in strijd met het bestemmingsplan. Het gemeentebestuur van Maassluis heeft de stichting dat per brief laten weten. Gebleken is dat de bovenverdieping van het pand is ingericht met voorwerpen die duiden op de uitvoering van erediensten en bijeenkomsten van grote groepen mensen. Daarmee moet uiterlijk 10 februari zijn gestopt.

De stichting heeft het pand aangekocht met de bedoeling er een islamitisch centrum van te maken. Daartegen bestaat veel bezwaar van de omwonenden. De gewenste bestemming is in strijd met het bestaande bestemmingsplan. Weliswaar staat de gemeente welwillend tegenover een wijziging daarvan, maar dat moet eerst door de stichting worden aangevraagd.

In december zijn bij de gemeente handhavingsverzoeken ingediend. Op zondag 29 januari is vastgesteld dat de bovenruimte mogelijk gebruikt werd in strijd met het bestemmingsplan. Ook is vastgesteld dat kinderen door ouders

werden gebracht en op een later tijdstip weer werden opgehaald.

Burgemeester Karssen zal op korte termijn gesprekken voeren met het bestuur van de stichting en met de bewonersverenigingen die bezwaar hebben tegen de komst van een islamitisch centrum.

Categorieen:
Maassluis Algemeen