Archief

Bewoners Triangel toch naar Witte Brug

De bewoners van verzorgingshuis Triangel in De Lier moeten tijdens de duur van de nieuwbouw kiezen voor een tijdelijke verhuizing naar De Witte Brug in Poeldijk of zelf elders onderdak zoeken. Dat is de fractie van LPF Westland

in het verkeerde keelgat geschoten. Het college van B en W wordt daarom gevraagd opnieuw met zorginstelling Pieter van Foreest te gaan praten om een betere oplossing te vinden.

Begin vorig jaar werd bekend dat de bewoners van de Triangel naar Poeldijk zouden moeten verhuizen. Dat zorgde voor veel onrust. Na diverse gesprekken leek het erop dat Pieter van Foreest op haar schreden zou terugkeren. Volgens de LPF hebben bewoners en familieleden nu te horen gekregen dat de verhuizing naar Poeldijk gewoon doorgaat wegens gebrek aan alternatieven of het gebrek aan initiatieven.

Volgens de fractie kan kan het niet zo zijn dat van de bewoners wordt gevraagd: of je gaat mee of je zoekt maar een plek in een ander verzorgingstehuis. Bovendien zou Pieter van Foreest de huidige bewoners geen zekerheid bieden dat zij na de nieuwbouw terug kunnen keren in de Triangel. LPF vraagt het college of hij daarvan op de hoogte is.

De nieuwbouw van De Triangel is een langlopende affaire. Al in 2007 werd er een vergunning voor nieuwbouw verleend, maar dat ging toen niet door omdat de bouwkosten te hoog waren. Ook was er tumult over een aan woningbouwcorporatie Arcade verstrekt bedrag, wat niet teruggevorderd werd door de gemeente.