Archief

Polsstokhoogspringen in Naaldwijks sportpark

Op initiatief van topsportbegeleider en voormalig polsstokhoogspringer Christian Tamminga vinden er komende zondag polsstokhoogspringwedstrijden plaats bij de Westlandse Atletiekvereniging Olympus '70. Tal van vaderlandse topspringers hebben deze wedstrijd in de indooraccommodatie in Naaldwijk uitgekozen als voorbereiding voor de diverse Nederlandse kampioenschappen welke in de loop van deze maand worden gehouden in Apeldoorn.

Op de deelnemerslijst in Naaldwijk staan onder anderen de namen van Nils Mulder en Rutger Koppelaar, de nummers 2 en 3 van de actuele ranglijst van dit indoorseizoen. Mulder (Haag Atletiek) was al goed voor 5.22 meter en Koppelaar, A-junior van het Zoetermeerse Ilion, behaalde dit jaar al een hoogte van 5.19 meter. Ook op de deelnemerslijst staat Jorn Bakker, clubgenoot van Koppelaar. Hij heeft een persoonlijk record van 5.30 meter. Initiatiefnemer Tamminga sprong indoor ooit 5.60 meter.

Er zal gesprongen worden in twee groepen. De eerste deelnemers zullen om 11.00 uur beginnen met inspringen, om 12.00 uur zal de wedstrijd aanvangen. De toppers zullen om 15.00 uur gaan inspringen en een uur later van start gaan met hun wedstrijd. De toegang in het Intergreen Athletic House in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen is gratis.