Archief

Vijfde verdachte straatroof Wateringen opgepakt

De politie heeft dinsdag in verband met een straatroof in Wateringen van ruim twee maanden geleden, wederom een verdachte opgepakt. Dit keer gaat het om een 19-jarige jongeman uit Maassluis, die de vijfde verdachte in de zaak is.

De Maassluizer wordt ervan verdacht samen met een 18-jarige Maasdijker en drie Lierse jongens van 15, 16 en 19 jaar, betrokken te zijn geweest bij een straatroof op de Dorpskade, waarbij een 17-jarige jongen in elkaar werd geslagen. Vervolgens werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon en portemonnee.

Het slachtoffer stond met een aantal vrienden op de Dorpskade, toen er uit het niets een jongen op hem af kwam en het slachtoffer een aantal keren in het gezicht sloeg. Meerdere aanvallers volgden, die de jongen meesleurden vanaf de Dorpskade in de richting van de rotonde bij de molen. Hier werd de jongen geschopt en geslagen. Hij raakte buiten westen.

De recherche heeft de zaak nog steeds in onderzoek. Ook na deze vijfde aanhouding sluit ze meerdere aanhoudingen niet uit.