Archief

Vragen over situatie Vestia

De raadsfractie van de Verenigde Senioren Partij in Maassluis heeft schriftelijke vragen gesteld over de ontwikkelingen bij woningbouwcorporatie Vestia. De corporatie zou volgens berichten in de media in financieel opzicht in zwaar weer verkeren.

Vestia bezit meerdere projecten in Maassluis, evenals in Westland. Maandag meldde Het Financieele Dagblad dat Vestia een tekort zou hebben van meer dan een miljard euro. Banken zouden een extra onderpand vragen voor eerder aangegane contracten.

De VSP-fractie wil weten wat de gevolgen van dit alles zijn voor de gemeente en wil niet dat de huurder de dupe wordt door bijvoorbeeld hogere huren en achterstallig onderhoud.

Vestia stelt, dat zij voldoende liquide middelen heeft om aan haar financiƫle verplichtingen te voldoen. Daarnaast is het concern actief bezig om haar derivatenportefeuille af te bouwen. Het verstrekken van extra onderpand aan de banken heeft geen invloed op de lopende gang van zaken en heeft geen gevolgen voor de huurders, aldus Vestia.