Archief

Masterplan Dijkpolder unaniem aangenomen

Het Masterplan Dijkpolder is dinsdagavond door de gemeenteraad van Maassluis unaniem aangenomen. Het masterplan zal als basis dienen voor het nog op te stellen bestemmingsplan waarin precies komt te staan wat en hoe er in het gebied Dijkpolder gebouwd mag worden.

Het masterplan omvat ongeveer 1.500 woningen, overwegend in het duurdere segment, in een landelijk gebied. Wel moet 25% van de woningen uit sociale huurwoningen en zogeheten 'bereikbare koopwoningen' bestaan. Dat laatste betekent, dat die woningen niet duurder mogen zijn dan € 220.000.

In het masterplan is, gezien de huidige economische situatie en daarbij ook de woningmarkt, opgedeeld in meerdere deelplannen. Afhankelijk van hoe de woningmarkt zich ontwikkelt, kan de komende tien, vijftien jaar per deelplan worden beslist over het type woningen, passend binnen het karakter van de wijk. Het masterplan moet dan ook meer gezien worden als kader waarin de ontwikkeling van het gebied plaatsvindt.

De uitbreiding van de fabriek Lely, welke gevestigd is in de Dijkpolder, staat los van het masterplan Dijkpolder. Het bestemmingsplan voor Lely is al vastgesteld, zodat de bouw hiervan eerder kan beginnen dan de bouw van de woningen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen