Archief

Infocentrum voor herinrichting binnenstad

In Maassluis wordt vrijdag een informatiecentrum geopend waar inwoners terecht kunnen voor vragen en tips over de herinrichting van de historische binnenstad. Daar worden de bestrating, het straatmeubilair en de verlichting opnieuw ingericht en vernieuwd.

De herinrichting vindt plaats in delen van de Vlieten, Goudsteen, Markt, Bloemhof en Zuiddijk. Daarnaast worden de Fortegrachtbrug en het Elektrisch Gemaal aan de Zuiddijk gerestaureerd. Ook komt er een nieuwe voetbrug over de Zuidvliet en zal een aantal monumentale panden worden verlicht.

Met de uitvoering van deze ideeën is een bedrag van 3,7 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag werd al in 2008 beschikbaar gesteld door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. De gemeente hoopt de herinrichting in het najaar van 2012 te starten en eind 2013 af te ronden, in verband met het 400-jarig bestaan van Maassluis.

Het informatiecentrum, aan de Noordvliet 48, is vanaf 7 februari wekelijks geopend voor geïnteresseerden op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur. Wie graag op de hoogte gehouden wil worden van de toekomstige plannen, kan zich ook aanmelden via de website www.binnenstadmaassluis.nl.

Categorieen:
Maassluis Algemeen