Archief

'Derde veerpont Maassluis niet nodig'

Een derde veerpont tussen Maassluis en Rozenburg acht gedeputeerde De Bondt van de provincie Zuid-Holland niet nodig, omdat groot onderhoud nu op orde is en de provincie strikt toezicht zal houden op toekomstig onderhoud. In 2011 kampten de twee veerponten met problemen, waardoor een pont zelfs voor meerdere maanden uit de vaart werd genomen.

Sinds 2007 is de exploitatie uitbesteed aan Connexxion. De Bondt is van mening dat Connexxion het onderhoud aan de veerponten heeft onderschat. De ponten zijn namelijk relatief vaak uit de vaart geweest voor onder meer onderhoud.

De grootste oorzaak van het uitvallen van de veerponten wordt gevormd door aanvaringen met objecten onder water. De provincie treedt dan ook in overleg met Rijkswaterstaat om de veerstoepen afsluitbaar te maken om het dumpen van autowrakken tegen te gaan.

De Bondt reageert ook op berichten, die onder anderen door verontruste inwoners van Maassluis zijn geuit, over tankwagens met gevaarlijke stoffen die gebruik maken van de veerdienst. Volgens de gedeputeerde maakt de veerdienst deel uit van de door aangewezen route voor gevaarlijke stoffen. Mits de tankwagens voldoen aan de regelgeving, kunnen ze dan ook gewoon gebruik blijven maken van de pont. Connexxion hanteert wel de huisregel dat er niet meer dan twee vrachtwagens met brandbare stoffen aan boord mogen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen